Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

torsdag 9 maj 2013

Konst runt Omberg

Med solen i ögonen och vind i seglen styrde vi kosan mot den årliga konstrundan vid Omberg. Det var ett antal år sedan vi var där och vi hade planerat tre ateljéer vi vill besöka. Alla tre gjorde oss så glada.
Det första stoppet var tecknaren och bildkonstnären Morgan Johansson. En enastående duktig konstnär tycker jag, akvareller av yppersta klass. Natur och reseskildringar i en mysig ateljé. Detta var tveeggat - å ena sidan blev jag så sugen på att ta tag i akvarellfärgerna igen å andra sidan insåg jag vilken amatör jag är.... Dock, hans bilder är fantastiska, ta bara den enorma akvarellen av en gammal skrotbuss.

 Stopp nummer två var Bettina Design i Ödeshög. Hon är barnboksillustratör och konstnär. Underbara teckningar/tavlor/illustrationer som är målade med ett befriande henperspektiv. Killar med tights och kjol eller tanter med koketta mustascher. Heja Bettina !

Tredje stoppet blev Galleri Omberg med de två konstnärerna/dekorationsmålarna/grafikerna/illustratörerna Lisa Brodell och Mattias Liljeqvist. Ännu en ateljé att bli väldigt glad av. Jag blev kär i Lisas färgglada akvareller. Blev så kär att vi köpte en som heter Kvällspromenad. Den passade färgmässigt så bra in bland våra tavlor vid pianot, bredvid Allan Horsaks blandteknik och Åke Westins naiva gitarrspelare. Hoppas konstnären gillar placeringen också.3 kommentarer:

 1. Hej och tack för erat besök på Galleri Omberg idag!

  Åh, jag ser att min akvarell fått riktigt fint sällskap :))
  Alltid kul att se vart bilderna hamnar.

  Hälsningar från Lisa Brodell

  SvaraRadera
 2. Älskar din tavelhörna? Vilka konstnärer är det? Tycker mig ana en Lillan Michelin nere till vänster.

  SvaraRadera
 3. Och det skulle vara utropstecken och inte frågetecken i första meningen! :-)

  SvaraRadera