Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

söndag 3 april 2016

Andra delar av Miami

Idag är det lördag och vi har bestämt oss för att se några andra delar av Miami. Först ett besök i Coral Gabels, lite shopping och en bra lunch på Johnny Rockets, 50-tals dinerinredning och supergod milkshake. Därefter åkte vi till Coconut Groove som är en av de äldsta stadsdelarna i Miami, vi strosade runt kvarnen var obeveklig idag, säkert mellan 30 och 35 grader.


Vi började ratta mot hotellet men körde via Little Havanna, en nästa helt genom spansktalande stadsdel. Efter ett stopp blev det matproviantering på Publix i Downtown, så det blev den fjärde stadsdelen på nästan lika många timmar. Därefter mot hotellet och lite poolhäng i den pressande värmen. Vi åt middag i vår lilla svit och sedna tog vi en promenad i närområdet. Den här delen av Miami Beach är i stort sett enbart hotell och condoniums, det sistnämnda är lägenhetskomplex där man äger sin lägenhet på ett sätt som än så länge är ovanligt i Sverige. Lägenheterna ägs men man delar på mark, skötsel och gemensamma utrymmen med övriga ägare. Ofta utnyttjas de som semesterbostäder, ligger nära strand och har ofta poolområden. Det är vanligt i USA och ibland har man tillgång till andra andelar i olika delar av landet.
Avstånden är enorma även på den gatan man bor på, vi behövde en timmas promenad för att hitta ett ställe att köpa en glass på. Glass finns ju givetvis i hotellets butik men det var en varm och skön kvällspromenad.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar