Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

fredag 1 april 2016

Raka vägar och bara i USA

idag lämnade vi den lugna lilla Riverstreet på Bradenton Beach och körde mot Miami. En bilresa på drygt 40 mil. 15 av dem går genom Everglade på en väg som bara kan beskrivas på ett sätt - rak. Den var till och med tråkigare än sträckan mellan Nyköping och Södertälje. Det var ganska tät trafik och de sista milen efter Everglade genom Fort Lauderdale till Miami var helt galen. Bitvis är det sjufilig a motorvägar men ändå så tät trafik att Essingeleden känns som en kostig.
Vi tog en kort visit (2 timmar) på Sawgrass Mill för lite shopping. Efter två timmar har man kanske sett 10 procent men vi visste vilka affärer vi skulle prioritera idag.
Efter Sawgrass kryssade vi oss till Hotellet som ligger ganska långt norr ut på Miami Beach är stort som alla hotell runtomkring och ganska slitet. Det visste vi genom Tripadvisor men sviten var stor, vardagsrum, två sovrum, separat kök och två toaletter. Det ligger på 16:e våningen men utsikt över både stranden och lite av Miami Downtown. Vi ska nog överleva fyra nätter här. Nu ska vi bara komma på hur man tar sig in till de södra delarna och till citykärnan.
Här är utsikten.
Vi tog bilen bort till närmsta Publix för att proviantera lite frukostmat och kvällsmat men då Publix låg i samma hus som en BurgerFi blev valet inte så svårt.....det blev favoritburgarna till middag. På Publix hittade vi två saker som man bara hittar i USA - rulltrappa för kundvagnar och popcorn med kanelbullesmak.....

På väg in på hotellet efter middag och handling hade solen börjat gå ner över de små husen rakt över kanalen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar