Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

torsdag 1 november 2012

Vilken resa !

Från Fort Myers till Key West, en biltur på drygt 50 mil. Vi valde att inte ta den raka motorvägen horisontellt genom Everglades utan en lite mindre väg diagonalt genom träskområdet, det var riktigt häftigt. Utan att ta några guidade turer fick vi se alligatorer utmed vägen till och med en som korsade vägen 50 meter framför oss. Massor av fina fåglar och senare också stora ödlor, typ leguaner som gick vid vägkanten när vi närmade oss Key West.
Hela vägen från fastlandet ut till Key West var mäktig, deras färgglada byggnationer, över de långa broarna och längs det turkosa havet var bara så häftigt. Väl framme i Key West möttes vi av de små vackra husen i den gamla stadsdelen av Key West. Vi bor mitt på Duval Street som är själva huvudgatan. Det är ett gammalt anrikt hotell som både Hemingway och presidenter har bott på genom åren. Efter ett skönt dopp i poolen gick vi en promenad längs huvudgatan, tittade på den sydligaste punkten på USA, såg solnedgången där Atlanten möter Mexikanska Golfen och njöt av alla människor som var klädda för Halloween.
Vi åtnjöt en fantastisk pasta med olika skaldjur och drack gott vin i glas stora nog att bada en schäfervalp i.
Det är uppsluppen stad. Regnbågsflaggor vajar på vart o vartannat hus, massor av små pubar, hål i väggen där man kan köpa cigarrer och drgshowartister som hänger utanför olika shower. Barnen var förundrade.
Jag måste säga att det var en helt fantastisk smältdegel och en otroligt mysig stad. Kan tänka mig att återvända hit utan barn.....en schysst pubcrawl på Duval Street kan nog vara ganska trevlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar