Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

lördag 26 mars 2016

Universal Studios och Islands of Adventure

En av resans höjdpunkter, efterlängtad och planerad. Det enorma nöjesområdet - Universal. Vi hade förköpsbiljetter för att slippa köa vid ingångarna och vi var på plats när det öppnad klockan 08. Det är vårt tredje besök och fokus låg på de attraktioner som är nya, de vi inte provat förut samt gamla favoriter. Det är påsk och det är springbrake över USA, det innebär att skolorna är lediga och att det är sjukt mycket folk i nöjesparkerna. Visst har vi fått köa men det har fungerat bra ändå.
Första målet var den för oss nya Harry Potter delen med Diagongränden och Gringottsäventyret. Som vanligt är det otroligt proffsigt gjort och underhållande även att köa. Det nya äventyret Flykten från Gringotts är en blandning av berg o dalbana samt 3D-upplevelse. Den är bra men för kort.....
Därefter tog vi gick vi till Kings Cross Station och gick in på perong 9 3/4. Vi åkte Hogwartsexpressen över till andra parken och gav oss på The Forbidden Journey inne på Hogwart - en riktigt häftig åktur som skakar om oss rejält.
11 timmar senare känner vi oss trötta och nöjda. Harry Potter delarna samt Spiderman är dagens höjdare.
Troligen somnar vi ovaggade även denna kväll, i morgon styr vi kosan mot västkusten och Anna Maria Island.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar