Vallaskogen Linköping

Vallaskogen Linköping
Foto: Anders Pihl @creativeamor

tisdag 25 juli 2017

Check på den !

började dagen med att prova stadens tunnelbana, Metro. Gick mycket smidigt. Från vårt Belleville till  Hotel De Ville, nära Notre Dame. Vi snirklade oss upp längs floden men tog en avstickare genom Saint Germaine för att se Zlatan....nävars, för att se trevliga kvarter, sitta på en uteservering och äta croissant o dricka kaffe. Vi gick även förbi Pont Neuf med alla hänglåsen, jag trodde det skulle vara många men det var fler.


Därefter tog vi sikte på Eiffeltornet, mer för att ha sett det på nära håll och känna hur stort de verkligen är än att faktiskt åka upp i det. Vi vandrade vidare till Trocadero för att få fina bilder på ståltornet.



Lunchdags. Ett alldeles ypperligt lunchställe med den godaste kalven jag ätit och ett glas Bourgogne till det. Efter det kände vi oss laddade för ett par timmar till. Triumfbågen, Champes elysee och lite annat smått o gott. Man kan bara inte fatta hur stort allt är och hur långa avstånden kan vara. Vi tyckte vi gjorde en bra första dag och kanske vi orkar en promenad till närliggande Parc Belleville för att se Paris i skymningsljus.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar