Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

torsdag 27 juli 2017

Louvren, Monet och god mat

Tunnelbana, Centre Pompidou, Les Halles och vidare mot Louvren. Jag hade förställt mig Louvren området som stort men det får ju svenska slott o herresäten att framstå som en smula anspråkslösa. Vi hade inte intentionen att köa o gå in, även om kön inte såg så farlig ut, och ägna flera timmar åt dess konstskatter. Vi valde att titta utanför, strosa i parken samt att besöka Museum Orangeri med sina Monetmålningar i kolossalformat. De var ju fina men tyckte nog att nedervåningen var mer intressant med målningar av Picasso, Van Gogh, Manet, Matisse, Renoire M fl.
Vi åkte mot Hotel De Ville, gick förbi Notre Dame, satte oss på en uteservering för lite energipåfyllning innan vi fortsatte i de Latinska kvarteren, Pantheon och slutligen hamna på en riktigt bra middagskrog. Trötta i benen åkte några av oss hem till hotellet medan jag o ena dottern hoppade av tunnelbanan i Le Republique. Vi gick för att titta på ännu en inspelningsplats från Amelie Från Montmatre - Canal St Martin. Det var där Amelie stod på slussportarna och kastade mackor på 
kanalen. Check på den ! Vi var trots en lång dag ganska pigga i benen och tog en promenad från Republique upp för den långa backen mot Belleville och Le Pyrenee.

I morgon drar vi vidare till London med tåg under Engelska kanalen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar