Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

onsdag 26 juli 2017

Onsdag i Paris

Uppe med tuppen.....nja svårt med två tonåringar och undertecknad. Jag är inte känd för snabba morgnar. I alla fall styrde vi kosan mot Montmartre, köpte med oss kaffe och croissant, satte oss i backen upp mot Sacre-Cœr och tittade på tusentals japaner som stressade förbi. Troligen är Japan tömt på invånare för alla är i Paris.

Vi tog en pliktskyldig runda i kyrkan för att sedan fortsätta bland gränder, konstnärer och försäljare i Montmartre. Galet mycket folk och det var ganska skönt att vika av från myllret och vandra ner mot Place Blanche och Moulin Rouge. På vägen ner hittade jag restaurangen från Amelie från Montmartre ! En favoritfilm. Väl nera på Place Blanche försökte jag hitta några av de fotoplatser som finns med i Christer Strömholms underbara böcker. Svårt men några kunde jag nog skönja trots att det passerat drygt 60 år sedan korten togs.
Nu tog lite shopping vid. Besök på den lyxiga och galet stora La Fayette och lunch på en god men svindyr Bistro. Efter ett par timmars shopping blev det lite vila på hotellet för att på kvällen ta en tur till Trocadero för att se Eiffeltornet med belysning och blinkande lampor. Väl värt !
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar