Vallaskogen Linköping

Vallaskogen Linköping
Foto: Anders Pihl @creativeamor

onsdag 2 januari 2019

Film och åter film

Nyårsdagen 2019, vi har checkat ut från vårt hotell vi Hollywood Blvd och körde via den kända Mulholland Drive med otrolig utsikt över LA och fina hus till Warner Bros studios i Burbank. Vi hade bokat en studio tour för att få oss lite filmhistoria och fakta till livs. Tre timmar fyllda med sightseeing bland filmstudios, uppbyggda kulisser från stad, villaförorter och en uppväxt djungel. Guiden berättade om vilka filmer och TV serier som spelats in var och roliga anekdoter. Bl a fick vi rundvandringar bland kostymer, Batmans alla bilar o motorcyklar och en liten del av Warner rekvisitaförråd. Det senare en byggnad på fyra våningar och varje våning en yta stor som en amerikans fotbollsplan.
Rundvandringen avslutades vid en massiv utställning om film och TV, kostymer, hur man ljudsätter film, provsitta Vännernas soffa från Central Perk, hålla i en riktig Oscarsstatyett och mycket mer.
Alla var mycket nöjda med den här utflykten.
Nu ställde vi GPSen på Marina Del Ray vid Venice Beach, där vi bokat hotell i tre nätter. Marina del Ray är en hamn för fritidsbåtar och är världens största. Utanför vår balkong ligger det båtar som är större än många av de man brukar se i Smögen. I Marinan ligger enligt Wikipedia ca 5000 båtar.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar