Vallaskogen Linköping

Vallaskogen Linköping
Foto: Anders Pihl @creativeamor

söndag 6 januari 2019

Regn, regn och lite regn

Idag har vädret varit så grått och regnigt som det kan bli. Lite blåst på det så var vädret fulländat. Vi tog bilen och åkte över Golden Gate bron, stannade och tog lite kort, grått o disigt, inga vidare turistfoton. Tanken var att åka till en nationalpark för att se de stora Redwoodträden men på väg dit skyltades det om att man var tvungen att förboka, det hade vi inte gjort. Troligen har det att göra med Trumps nedstängning av statsapparaten igen....,,
Vi fortsatte norrut för att besöka mitt favoritbryggeri som heter Lagunitas. Jag blev dock ganska besviken, inga guidade turer verkade vara igång och deras taproom görs sig helt klart bättre i soligt väder. Lite souvenirer blev det i alla fall.
Shopping, lunch och sedan körde vi hem mot lägenheten i Cole Valley. Vi åkte förbi lägenheten och körde upp för de branta backarna till utsikten på kullarna Twin Peaks. Riktigt bra utsikt över SF även fast det var molnigt och grått.
Eftermiddagen ägnade vi åt det lite flummiga kvarteret nedanför oss, The Heights. Här ser man ganska mycket spår av flowerpowerrörelsen, husen målade i psykadeliska färger, många personer som ägnar sig åt diverse droger och helt klart en annan stämning än i vårt kvarter,
Vi vandrade förbi Alamo Square Park, högt beläget med ett antal färgglada hus i förgrunden mot den moderna stadskärnan. Dessa hus har nog många sett i TV- seren Huset Fullt. Husen kallas för Painted Ladies.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar