Vallaskogen Linköping

Vallaskogen Linköping
Foto: Anders Pihl @creativeamor

onsdag 9 januari 2019

Gå direkt i fängelse

San Fransisco turist - javisst !
Idag har vi betat av många av de saker man som turist förväntas se i SF. Som vanligt hade jag tittat fel på tiden för den första begivenheten, Alcatraz. Jag trodde vi bokat kl 13 men vid närmare undersökning var det kl 11.....vi hann i alla fall. Vi tog den moderna spårvagnen eller cable car som de heter här till Union Square, där bytte vi till de gamla spårvagnarna som går över kullarna ner till Fisherman’s Wharf. Vi hade trots allt ganska gott om tid. Lite frukost på vägen och sedan båt ut till Alcatraz. Turerna var öppna trots Trumps undanhållande av statliga löner. Knappt två timmars guidning runt i den stora fängelsebyggnaden, det var guidning via hörlurar och en mycket bra sådan, man fick se det mesta, höra historier och uppleva ljuden från händelserna,
Väl i hamn gick vi upp mot North Bay där vi stämt möte med en gammal klasskompis till mig, Janne. Han har bott i USA i tjugo år och det var kul att träffas, hoppas inte det tar 25 år till nästa gång.
Vi vandrade mot Lombard Street för att se den kurviga och branta gatan på närmare håll.
Ännu en gång tog vi den läskiga spårvagnen över kullarna tillbaka till Union Square, den här gången i mörker.
Hade spanat in att äta middag på Mikkelers gastropub i Downtown men vi blev nekade eftersom alla i sällskapet inte var 21 år, vi tyckte dock att omgivningen var rätt olustig med alla uteliggare, konstiga personer så vi åkte hem till vårt lugna o fridfulla kvarter Cole Valley. På Cole Street provade vi en italiensk restaurang och även den var till stor belåtenhet.
I morgon är sista dagen på vår roadtrip, får se vad den dagen har att erbjuda.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar