Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

fredag 10 januari 2014

Alligator och poolhäng

Idag var vädret, om inte soligare så, i alla fall varmare. Upp mot 80 F igen och fuktigheten tillbaka. Mot Everglade ! En timmas airboat-tur och alligatoruppvisning stod på programmet. Killarna som körde båtarna var som klippt o skurna ur en reklamfilm för amerikansk machokultur. Snaggade, tuggandes tobak, kamouflagefärgade kläder och solglasögon. Hej o hå ! Det var häftigt med dessa båtar som svävar fram på vattnet i en rätt bra hastighet. 
En timmas tur med båten, letandes efter diverse djur och främst alligatorer. Vi såg nog knappt tio, en del på en armlängds avstånd från båten. Ganska respektingivande djur som man inte gärna försöker klappa eller mata.
Vi såg också en del fina fåglar på nära håll. Jag fick några fina bilder och denna är jag otroligt nöjd med.
Efter båtturen var det dags för "alligatorshow", detta var alligatorer som infångats när de kommit för nära hus o trädgårdar i närheten. Om man vaknar en morgon med några alligatorer i trädgården, då ringer man till någon av dessa reservat. De tar hand om dem ett tag och sätter sedan ut dem till everglades igen. Showen var lite osmaklig kan tyckas, man visade på hur alligatorer fungerar och sedan lite tricks. Det var nog bara tio minuter. Därefter kunde man fota sig tillsammans med en liten krabat.
Vi har märkte efter ett tag här att det räcker med ett mål mat per dag. Sen frukost för att sedan kombinera lunch/middag. Portionerna är mer än rejäla och vi har flera gånger tagit med oss "doggybag" från restaurangerna. På kvällen räcker det med en lätt matbit/rester för man är mätt av lunch/middag ända till man lägger sig.
Vi hann också med lite bad i poolen på eftermiddagen. Det blev mitt första bad här i Florida denna gång, har inte haft någon större lust med bad pga influensan och vädret men idag var det skönt att bada. Det blev också ett dopp i den varma bubbelpoolen, den var snudd på för varm. Kände mig lite som en skållad tomat efteråt.
I morgon checkar vi ut från vår lägenhet och har en hotellnatt närmare flygplatsen innan det bör av hem  till kalla Norden igen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar