Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

tisdag 23 oktober 2012

Shopping och storlek

Tanken var Disney men vi var lite trötta i benen efter gårdagens äventyr på Universal. Det blev en lugn dag med shopping på förmiddagen på http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=96. Det var en liten outletmall med ca 150 butiker, Converse var huvudmålet och det blev några par som synes på bilden.
Eftermiddagen spenderades vid poolen och det var helt okey.
Vi har tänkt mycket på det här med att storleken har betydelse - helst här i USA.
1. Alla portioner är verkligen enorma när det gäller mat. Även i mataffärerna är allt stort. Löken är i stor grapefruktstorlek, kexpaketen är i svensk flingpaketsstorlek och ingen beställer bara en meny på McDonalds. Det ska vara dubbla menyer och plusstorlek.
2. Bilarna. Vi cruisar i omkring i en Infinity med V8 på 5,3 liter. Vi åker otroligt bekvämt men jag är glad att jag slipper tanka den i Sverige. Här tankar man för cirka 6,50 kronor litern.
3. Affärerna. Vi besökte en friluftsaffär ( för den gamla läsaren har läst att Jag besökt en liknande i Dallas för ett år sedan) och den är i ICA Maxi storlek. Den är enorm, det som inte finns här inom friluftsliv är nog inte värt att nämnas. Se bild.
4. Människorna. Med tanke på matportionernas storlek, att man tar bilen till allt, att det mesta man äter saknar grönsaker och att bakverken är så löjligt goda - då förstår man lite varför många ser ut som de gör.

I morgon tisdag gör vi ett nytt försök med Disneyland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar