Tower Bridge London

Tower Bridge London
Foto: Anders Pihl @creativeamor

fredag 26 oktober 2012

Universal Studio och Island of Adventure - dag 2

På plats vid parken klockan 09.00 när de öppnar och planen är ganska klar över vad vi ska åka. Först några timmar på Universal studio för att åka bl a Despicable Me (dumma mig). Man har flera attraktioner som snarlika i sin karaktär. Det är 2,3 eller 4-D filmer och man sitter i stolar/vagnar fyra till åtta personer som rör sig åt alla möjliga håll. Det är mycket effektfullt och man får inte ha anlag för åksjuka. Allt är oerhört påkostat och väntetiderna ägnas åt filmer, underhållning och saker att titta på. Vi har idag inte haft några väntetider att tala om, vi har hunnit åka det vi ville.
Inne på äventyrsdelen var bl a Harry Potterlandet återigen det mest uppskattade. Vi har besökt Hogsmead, ätit lunch på Three Broomsticks, gått en tur inne på Hogwarth och druckit butterbeer. Det sista behöver vi inte importera till Sverige.
Vi har också blött ner oss totalt på Popeyes äventyrsbåtar och provat uppskjutet i Superhjältedelen.
Vi slank in på en Walmart på vägen till hotellet för att handla lite och insupa atmosfären i en stor livsmedelsaffär, det visar så mycket av vardagslivet att handla mat, se det otroliga utbudet av mat, se alla roliga varianter och förundras....
Nu är det sista kvällen i Orlando och i morgon åker vi vidare mot västkusten för att, förhoppningsvis, njuta av sol o bad i fem dagar. Dock ser väderprognosen lite skakig ut och orkanen Sandy ligger utanför Floridas kust. Det är för tidigt att avgöra var den tar vägen - vi hoppas på något annat håll än Florida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar